logo



07
Чер
2022

Взаємність і порозуміння – в діалогічному осмисленні

Ірина Горохолінська, докторка філософських наук, доцентка кафедри філософії та культурології філологічного факультету, в.о. голови Ради молодих учених Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича взяла участь в інтеграційній сесії стипендійної програми «Діалог», ініційованої Центром міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас» (сесія тривала у Львові впродовж 1 – 5 червня 2022 р.).

Програма  націлена на розбудову культури порозуміння, співдії та спільнотності. Ірина Горохолінська так конкретизує домінанти зустрічей: «Бесіди про важливість міжкультурної, міжрелігійної та міжконфесійної взаємодії… Рефлексії щодо власної ідентичності та ідентичності того, хто поруч… Навчання способів популяризації цінностей, котрі сприяють солідарності та взаємності… Осмислення наших історії та культури у спільнотній розбудові громадянського суспільства, що вміє – інколи жертовно – цінувати свободу, честь та взаємодопомогу».

Події згуртували науковців, релігійних активістів та пастирів, медійників, промоутерів громадсько-культурних ініціатив з різних регіонів України. Восени заходи цієї стипендійної програми дістануть продовження і на базі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Залишити коментар

*

captcha *