logo



03
Чер
2022

Зустріч з представниками провідних бібліотек міста

2 червня на філологічному факультеті в дистанційному форматі відбулася зустріч студентів та викладачів факультету з представниками провідних бібліотек міста – Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка, Наукової бібліотеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського.

У зустрічі взяли участь студенти 1, 2, 4 та 5 курсів спеціальностей «Філологія (українська мова та літератури)» та «Середня освіта (українська мова та літератури)».

Модерувала захід заступник декана філологічного факультету, доцент Лариса Маркуляк.

Роботу бібліотек представили їх директори – Наталія Філяк, Михайло Зушман та Леся Щербанюк.

Наталія Філяк підкреслила, що співпраця між бібліотекою й викладачами університету є тісною й довготривалою, зазначила, що студенти саме філологічного факультету – найсумлінніші читачі. Також директор відзначила якісну роботу Марини Горбатюк, студентки 4 курсу спеціальності «Філологія (українська мова та література)», яка працює в абонементі й веде блог «Книжковий простір». Марина поділилася своїм досвідом, розповіла про свої обов’язки, реалізовані й заплановані проєкти та взаємодію з відвідувачами.

Леся Щербанюк поділилася викликами, які стояли перед Муніципальною бібліотекою на шляху створення й функціонування. Серед маленького колективу, який робить велику справу в культурному просторі міста, є студентка 4 курсу спеціальності «Середня освіта (українська мова та література)» Олена Лисенко. Директор розповіла, що на етапі пошуку відповідальної людини на посаду допомогли соціальні мережі, де можна було знайти перші спроби студентів – відгуки й рецензії на прочитане. Олена поділилася про свій крок у професійну діяльність, проведені заходи й сайт бібліотеки, над яким активно працює.

Михайло Зушман розповів про роботу Наукової бібліотеки в сучасних умовах, про окремі відділи, в яких зберігають цінні матеріали, й про зв’язок із закордонними компаніями. Головний напрямок для бібліотеки, як зазначив директор, – це безперешкодний доступ читачів до книг зі збереженням розумного балансу між класичною та новітньою формами роботи. Для цього необхідні кваліфіковані кадри, яких готує філологічний факультет. Зокрема, в інформаційно-бібліографічному відділі вже протягом року працює Аліна Цуркан, магістр за спеціальністю «Середня освіта (українська мова та література)», яка проявила себе здібною та ретельною у виконанні завдань.

Завідувач кафедри сучасної української мови, професор, доктор філологічних наук Світлана Шабат-Савка відзначила важливість таких зустрічей для реалізації фахових компетентностей здобувачів вищої освіти у майбутньому працевлаштуванні.

Валентин Мальцев, завідувач кафедри української літератури, доцент, кандидат філологічних наук, вказав на давність, символічність зв’язків факультету та бібліотек й на велике значення української книги для існування нації.

Дякуємо усім і віримо, що й надалі наша співпраця буде нерозривною та плідною, тому що саме бібліотеки й філологічний факультет є незамінними дороговказами для читача на шляху до фахового літературознавства.

Джерело: http://new.litprostir.cv.ua/?p=2084

Залишити коментар

*

captcha *