logo



14
Лют
2022

Популяризуючи небайдужість до світоглядних тем

10 лютого 2022 р. на базі Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну Антон Попаденко здобувач магістерської освітньо-професійної програми з філософії (яка функціонує на кафедрі філософії та культурології філологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича) – провів для студентів цього закладу лекцію-діалог «Смисложиттєвий потенціал релігійного світогляду (до ідей Томаса Аквінського і Рудольфа Отто)». У змісті лекції втілилися дослідницькі зацікавлення цього магістранта, які він реалізує в межах опрацювання навчальної і наукової компонент освітньо-наукової програми. 

Захід мав просвітницьку спрямованість і сприяв популяризації світоглядної небайдужості й філософських знань та ідей серед студентів коледжу. Діалог дозволив його учасникам обговорити цінність філософсько-аксіологічних міркувань про світоглядні проблеми не лише для спеціалістів цих галузей, а й для широкого кола осіб, зокрема, й спеціалістів дизайнерсько-технологічного профілю. Адже в центрі уваги цих міркувань – Духовний Пошук, Свобода, Творчість, Спілкування, Відповідальність, і кожній мислячій, творчій людині важливо мати щодо цього надійну смислову «навігацію».

Подяка за співпрацю й цінні методичні поради викладачеві філософії та культурології і знаному на Буковині краєзнавцеві Миколі Семенюку (випускникові філософсько-теологічного факультету нашого університету (2010 р.)), педагогічному колективові циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін, адміністрації та студентській спільноті закладу.

Залишити коментар

*

captcha *