logo



29
Гру
2021

Відійшла до Вічності Лора Олександрівна Бостан

29 грудня 2021 року закінчила свій земний шлях і  відійшла до Вічності кандидатка філологічних наук, професорка Лора Олександрівна Бостан. У 1973 вона закінчила Чернівецький державний університет і відразу розпочала трудову і наукову діяльність на кафедрі румунської та класичної філології. У 1987 році успішно захистила кандидатську дисертацію в Інституті літературознавства при Національній Академії Наук Молдови. У серпні 1990 року була обрана на посаду доцентки кафедри румунської та класичної філології. З 2017 року обіймала посаду професорки кафедри румунської та класичної філології.

    Л. О. Бостан – відома в Україні, Румунії та Молдові вчена-літературознавиця, яка на основі невідомих та маловідомих матеріалів уперше описала румунський літературний процес на Буковині. Основними напрямками дослідження Л. О. Бостан були вивчення оригінальної румунської поетичної творчости, прози, літературно-критичних та публіцистичних праць та аналіз перекладацької діяльности письменників Буковини.

    Л. О. Бостан здійснювала активну громадську і просвітницьку роботу в університеті і області, за що заслужила повагу й авторитет серед академічної спільноти. 

   Зі скорботою і світлою пам’яттю кафедра румунської та класичної філології та колектив філологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича сумують з приводу непоправної втрати та висловлюють щирі співчуття родині.

Залишити коментар

*

captcha *