logo



28
Гру
2021

Міжнародне стажування у Варшавському університеті

У межах наукового стажування у Варшавському університеті 15 грудня 2021 року доцент кафедри філософії та культурології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Т. Медіна зустрілась з головним спеціалістом з питань рівності у Варшавському університеті Анною Грендзінською. Ця посада була створена в 2016 році, серед головних завдань спеціаліста – популяризація та поширення проблеми рівного ставлення, антидискримінаційних стандартів та впровадження системних рішень щодо рівності.

Варшавський університет став першим університетом Польщі, який прийняв «План гендерної рівності» – стратегію дій на 2020-2023 роки. Він базується на п’яти цілях, сформульованих на основі досліджень потреб спільноти UW, експертних консультацій та рішень, які використовуються в європейських університетах. Серед цілей Плану гендерної рівності університету підтримка розвитку наукової кар’єри жінок, підвищення гендерного балансу під час прийому на роботу жінок та чоловіків, сприяння поєднанню роботи і сімейного життя, а також збільшення збалансованого ґендерного представництва в управлінні факультетами, у керівництві університету, в експертних групах.

         Не випадково Варшавський університет отримав емблему Європейської Комісії «HR Excellence in Research». Це означає прихильність до постійного вдосконалення кадрових ресурсів та політики набору персоналу, в тому числі до розробки політики рівності у формі створення Плану гендерної рівності у Варшавському університеті.

         Припускаємо, що європейський досвід може бути корисним для реалізації в нашому університеті.

Залишити коментар

*

captcha *