logo



23
Гру
2021

ІНТЕРАКТИВНІ ІНСТРУМЕНТИ НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ ТА АСПІРАНТІВ – У ФОКУСІ УВАГИ

Цікава діалогічна подія відбулася 22 грудня 2021 р. на філологічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Йдеться про методичний семінар-марафон, що відбувся за ініціативи голови методкомісії кафедри філософії та культурології доц. Світлани Балінченко. У центрі міркувань та обговорень учасників семінару – активна залученість студентів та аспірантів до творчої синергії з викладачами в процесі втілення інтерактивних форм навчання. Викладачі кафедри філософії та культурології представили три методичні блоки, які умовно можна окреслити, як ігровий, проєктний та тестово-інтерактивний.

Зокрема, канд. філос. н. Ігор Руснак поділився методичним і технологічним досвідом використання ігрового елемента в процесі навчання, зосередивши увагу на кейсах jeopardy та «інтелектуальний покер».

Канд. філос. н. Ірина Григорків-Коротчук обміркувала методи стимулювання творчої активності студентів та аспірантів, а саме техніки скетчноутингу, «6 капелюхів» і метод В.Діснея.

Доповідь та презентація канд. соц. н. Катерини Шестакової стосувалася теми ««Метод проєкту»: як об’єднати студентів під час роботи у групі».

Канд. філос. н., доц. Тетяна Радзиняк розвинула проєктний блок методсемінару й усебічно обміркувала актуальні аспекти монопроєктної діяльності як одного зі способів організації самостійної роботи здобувачів вищої освіти.

Д-р. філос. н., доц. Олександр Бродецький представив методичні напрацювання щодо варіативності логічної структури тестових завдань зі світоглядно-гуманітарних дисциплін та висвітлив евристичну роль аналітичних тестів у діагностиці знань і компетенцій студентів та аспірантів.

Канд. філос. н., доц. Світлана Балінченко предметно зосередилася на розкритті специфіки інтерактивного інструменту Mentimeter з метою оптимізації зворотного зв’язку в навчальному процесі.

В обговоренні взяли активну участь заступник декана з навчально-методичної роботи канд. філол. н, доц. Олександр Попович, голова методичної комісії, канд. філол. н., доц. Алла Антофійчук, канд. філол. н., доц. Оксана Максимюк, канд. філол. н. Іванна Струк.

Обмін евристичним методичним досвідом між кафедрами філологічного факультету триватиме й надалі.

Залишити коментар

*

captcha *