logo



11
Лис
2021

Успіх любить наполегливих

11 листопада 2021 р. на кафедрі сучасної української мови відбувся захист асистентської практики студентів ‒ здобувачів другого (магістерського) рівня спеціальності «Філологія (українська мова та література)», у якому взяли участь стейкхолдери освітньо-професійної програми «Українська мова та література» і викладачі кафедри.
Керівник практики, професор Світлана ШАБАТ-САВКА зазначила, що основне завдання асистентської практики як обов’язкового компонента освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня ‒ надати можливість студентові продемонструвати свої знання в науково-методичній, виховній та науковій діяльності, показати практичне застосування його попередньо набутих знань у професійній діяльності на посаді викладача, наставника академічної групи, цілеспрямованого науковця. Водночас варто створити умови для того, аби студенти, майбутні викладачі, мали змогу засвоїти модель спеціаліста-філолога, який вирізняється високими фаховими компетентностями, комунікабельністю, глибоким інтелектом, толерантністю, умінням працювати з людьми.
Чітка скерованість асистентської практики на всебічну репрезентацію магістранта забезпечили її успішний перебіг, показали тісну співпрацю викладачів кафедри та студентів, обопільне зацікавлення результатами роботи. Про це зауважили викладачі кафедри (асист. Іванна СТРУК, асист. Галина ТЕСЛІЦЬКА), а також студенти. Зокрема ‒ Марія МАКСИМЧУК наголосила на важливості та доречності поточних консультацій викладачів кафедри, чітких настанов керівника практики, остаточні рекомендації щодо її подальшого працевлаштування з урахуванням попередньо набутого досвіду. Соломія ВОЛОШИН поділилася яскравими враженнями від співпраці зі студентами, з можливостями реалізувати свої знання не тільки в аудиторії, а й у форматі дистанційного навчання. Олена СКЛЯРОВА розповіла про особливості проведення лекційних та практичних занять для студентів заочної форми навчання, про виховний захід “На захисті України стояли наші бійці”.
У жвавій та конструктивній дискусії взяли участь і стейкхолдери. Так, Михайло ЗУШМАН, директор наукової бібліотеки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, розповів про можливості працевлаштування магістрантів спеціальності «Філологія» як в освітніх закладах, так і в бібліотечній сфері, зосередивши свою увагу на специфіці роботи випускника з фондами бібліотеки, новими надходженнями, з інформаційними інтернет-ресурсами. Цікавими думками щодо можливостей працевлаштування випускників ОП «Українська мова та література» 035 Філологія поділилися Лариса КУШНІР, начальник відділу з виховної роботи та гуманітарної освіти, Дмитро ПАВЛЮК, керівник Центру культури і дозвілля студентів ЧНУ, які відзначили оригінальність освітньо-професійної програми, розказали про працевлаштування випускників у культурно-освітній сфері ‒ як музейні працівники, як організатори концертів та лекцій, як керівники підрозділу з реклами та звʼязків з громадськістю.
Захист асистентської практики відбувся на високому рівні й засвідчив готовність магістрантів до викладацької діяльності, їхню методичну вправність у проведенні лекційних та практичних занять, уміння дистанційно працювати на платформі Google Meet, цікаво проводити виховні заходи, брати активну участь у науковій діяльності.
Асистентська практика ‒ важливий крок у професійному становленні здобувачів вищої освіти, у набутті нового досвіду та вмінь. Утім, тільки наполегливі досягають успіху Саме такі магістранти кафедри сучасної української мови! Наполегливі та успішні!
На зображенні може бути: 6 людей та текст
На зображенні може бути: 7 людей та текст
На зображенні може бути: 6 людей та текст
На зображенні може бути: 7 людей та текст
На зображенні може бути: 6 людей, екран та текст

Залишити коментар

*

captcha *