logo



12
Лис
2021

Радіодиктант національної єдності

9 листопада, викладачі кафедри сучасної української мови разом зі студентами другого і третього курсів філологічного факультету в онлайн-форматі долучилися до написання радіодиктанту національної єдності, який щороку традиційно проводять у День української писемності і мови.
Розпочала захід Наталія ШАТІЛОВА, кандидат філологічних наук, асистент, наставник студентів другого курсу кафедри сучасної української мови, зазначивши, що радіодиктант національної єдності кожного року об’єднує тисячі українців з різних куточків не тільки нашої країни, але й інших континентів як своєрідний флешмоб, що популяризує українську мову, спонукає вивчати її, удосконалювати свою правописну грамотність, підвищувати культуру писемного мовлення, а крім того, відчувати єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово. Тож студентська аудиторія має нагоду перевірити свої фахові знання і практичні навички, адже правописна вправність є однією із базових складників професійної компетентності кожного студента-філолога.
З вітальним словом до студенів звернулася завідувач кафедри сучасної української мови, доктор філологічних наук, професор Світлана ШАБАТ-САВКА, яка зазначила, що День української писемності – це свято, яке засвідчує нашу ідентичність, самобутність, історію та культуру. Цей день як настанова для кожного з нас шанувати і любити українську мову, оберігати її та передавати прийдешнім поколінням, а радіодиктант – це не лише перевірка орфографічної і пунктуаційної грамотності, а й акція єднання всієї української спільноти заради збереження мови й України як європейської держави.
Диктант, який особисто читав автор тексту – Юрій Андрухович, написало в імпровізованій онлайн-аудиторії близько 70 учасників заходу. Після офіційного оприлюднення тексту 11 листопада всі учасники зможуть перевірити його та долучитися до обговорення на практичних заняттях з лінгвістичних дисциплін.
Пам’ятаймо, друзі, що правописна грамотність – важливий показник не лише культури мовлення людини, а й рівня її мовної свідомості та інтелектуального розвитку. Будьмо грамотними! Шануймо і вивчаймо українську мову!
На зображенні може бути: 7 людей та екранНа зображенні може бути: 9 людей, екран та текстНа зображенні може бути: 8 людей, екран та текст
На зображенні може бути: 8 людей та текстНа зображенні може бути: 14 людей, екран та текст
На зображенні може бути: 7 людей та текст
На зображенні може бути: 5 людей та текст
На зображенні може бути: 12 людей та текст

Залишити коментар

*

captcha *