logo



09
Лис
2021

Студенти долучилися до написання радіодиктанту національної єдності-2021

Студенти кафедри журналістики приєдналися до онлайн-трансляції радіодиктанту національної єдності на платформі Суспільного ТБ. Текст радіодиктанту «Слідом за пам’яттю» зачитав його автор письменник Юрій Андрухович.

Перед початком в ефірі, який об’єднав студії суспільного мовника з різних регіонів, своїми очікуваннями поділилися учасники – естонський дипломат та глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, представники гагаузького, кримськотатарського етносів, нігерійські студенти в Україні, українці з-за кордону – ефір ввімкнули з далекого Лівану та Об’єднаних Арабських Еміратів. До заходу приєдналися учні шкіл, студенти, волонтери, юристи, науковці, військові…

Після написання свої враження озвучили учасники з різних студій Суспільного, зокрема голова офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов, посолка Німеччини в Україні Анка Фельдгузен. До обговорення приєдналася й студія UA:Буковина, студенти кафедри журналісти розповіли, як їм писалося диктант, що виявилося складним, чи легко впоралися з правописом, наголосили на об’єднавчій функції такого диктанту, який став для українців одним із символів національної єдності.

Нагадаємо, щороку радіодиктант національної єдності збирає все більшу аудиторію.

Залишити коментар

*

captcha *