logo



03
Лис
2021

Відбулася онлайн-зустріч із ведучою ранкового шоу «Хеппі ранок» на «Хіт FM» Юлією Карповою

19 жовтня в рамках дисципліни «Радіовиробництво» студенти 3 курсу кафедри журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича зустрілися з ведучою ранкового шоу «Хеппі ранок» музичної радіостанції «Хіт FM» Юлією Карповою. Онлайн-лекція відбулася на платформі Google Meet.

Гостя розпочала зустріч з історії про те, як вона ще п’ятнадцятирічною дівчиною пішла на кастинг ведучих на місцевому радіо в рідному Житомирі, де їй відмовили. Однак завдяки своїй наполегливості вже через рік вона працювали на тій радіостанції.

«У вас є величезна перевага — працювати в регіональних медіа, бо ви там робите все. І в момент, коли ви потрапляєте кудись у серйозніше місце, ви можете в мільярд разів більше, ніж теплична людина зі столичної радіостанції», — звернулася Юлія Карпова до студентів.

Також ведуча порадила студентам, які планують працювати у творчій сфері, налагоджувати зв’язок у соціальних мережах з усіма можливими людьми з тієї галузі, яка їх цікавить, аби мати уявлення, що в ній відбувається зараз, адже саме завдяки поширеному допису своєї колишньої колеги вона дізналася про кастинг ведучих на «Хіт FM».

«Я не готова йти на канал, якщо в мене забирають радіо, бо я втрачаю саму себе. Я не готова йти на канал, якщо мені будуть вказувати, що говорити», — висловилася гостя.

Окрім цього, під час лекції вона розповіла про створення образу ведучих на радіо, який формується на основі всієї життєвої історії людини і з якої обираються найяскравіші риси, які характеризують особистість та вирізняють її на тлі інших.

Вершиною професійної діяльності радіоведучої або радіоведучого Юлія Карпова вважає той момент, коли в них уже є певна репутація, коли до них звертаються за коментарем як до професійних експертів, або якщо їхня думка відрізняється від решти думок.

Також ведуча відповідала на запитання студентів, розповіла про графік роботи на «Хіт FM», курйози, які траплялися в ефірі, та порадила книгу «Творча крива. Як створити потрібну ідею в потрібний час» Аллена Ґаннета.

На завершення окреслила місію ранкового шоу «Хеппі ранок» — через іронію та сміх створити гарний настрій попри всі складні моменти, що відбуваються в житті. А особисто своєю місією називає донесення до людей думки про те, що ми маємо право на наші інтереси, які треба розвивати, і немає нічого неможливого в житті кожного з нас.

«Я вам дуже сильно хочу побажати провалів і різних програшів, бо інакше ви ніколи не зрозумієте, якою ціною вам дістаються ті чи інші речі. Коли вам усе приносять готове, ви ніколи в житті того не будете цінувати. Тому я вам бажаю пройти свій шлях», — зазначила гостя наостанок.

Вікторія Волуца, студентка 3 курсу

Залишити коментар

*

captcha *