logo



23
Вер
2021

Міжнародна співпраця чернівецьких філософів та соціологів – в динаміці

21 вересня 2021 р. викладачі кафедри філософії та культурології філологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (завідувачка кафедри, докторка філософських наук, доцента Ольга Рупташ, доктор соціологічних наук, доцент Сергій Яремчук, кандидатки соціологічних наук, доцентки Тетяна Медіна та Катерина Шестакова) розпочали наукове стажування в Сучавському університеті імені Штефана Великого (Румунія) – в межах Угоди про співпрацю між університетами українського й румунського центрів Буковини. Сучасні освітні програми, висококваліфіковані викладачі, активна міжнародна діяльність, комфортабельні корпуси кампусу є свідченням успішного розвитку університету в Сучаві, який має 11 факультетів і понад 9 тисяч студентів.

Більш, ніж місяць, викладачі кафедри філософії та культурології стажуватимуться на факультеті історії та географії, де (крім зазначених у назві) функціонують також освітні програми з соціальної роботи, міжнародних відносин та європейських студій, а також HR.

Плідним було спілкування із проректором   з іміджу університету, міжнародних зв’язків та європейського розвитку Штефаном Пуричем (як відомо, випускником та почесним доктором нашого університету) і завідувачкою відділу гуманітарних та суспільно-політичних наук Марселою Слюсарчук. Це не лише посприяло знайомству з особливостями функціонування румунської системи вищої освіти, а й дає підстави сподіватися на реалізацію в майбутньому цікавих проєктів, орієнтованих на поглиблення транскордонної співпраці.

Залишити коментар

*

captcha *