logo



27
Лип
2021

Подвійні дипломи ‒ подвійні можливості (чергові ластівки прилетіли)!

Vivat Academia! (Хай живе Академія!) А вона ‒ Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича ‒ є вірною цьому вікопомному гаслу, яке є її незмінним лозунгом дотримання й нарощування найкращих освітньо-наукових традицій. Життя ЧНУ продовжує вирувати в навчальних буднях, турботах, вступних кампаніях, а головне ‒ триває примноження високого статусу нашого Університету в державі та й далеко за її межами. До речі, міжнародність нашої Alma mater ‒ це вже давно доконаний факт, який упродовж багатьох років дає нашим студентам широкі можливості пошуку себе в цьому глобалізованому світі. І один із таких шляхів ‒ це програма подвійних дипломів із кращими ЗВО Європи. Зацікавленість програмою подвійних дипломів неухильно зростає, адже студенти мають чудову нагоду, як у рамках прямої (Direct Mobility), кредитної (Erasmus+) мобільності, так і за чинними програмами про подвійне дипломування, отримати відмінні знання від висококваліфікованих фахівців із нашого університету та провідних європейських університетів. Результат ‒ дипломи, визнані як в Україні, так і в усій Європі.

Так, цьогоріч маємо черговий випуск подвійної магістратури, що свідчить про успішність та актуальність такого типу академічних обмінів. Ось і цими днями шестеро наших студентів-філологів, які навчалися за програмою подвійних дипломів на філологічному факультеті Інституту східнослов’янської філології Кафедри україністики Яґеллонського університету – найкращого польського вишу та одного з кращих європейських університетів, отримали дипломи про закінчення магістратури. До речі, 3 (!) дипломи ‒ це дипломи з відзнакою. Ось прізвища всіх: Романна Брездень, Наталія Лейберюк, Тетяна Грицків, Ірина Качмар, Ірина Леонтій, Наталія Шалайко.

Це наші успішні лірики, а що ж фізики, тобто представники точних наук? А вони теж не пасуть задніх. І тут дипломом, також найвищої проби (з відзнакою), може похвалитися випускник нашої магістратури з кафедри комп’ютерних систем та мереж ‒ Юрій Блошко. Він здобув фах у сфері таких популярних та затребуваних на ринку праці сьогодні IT-технологій (інформаційні та комунікаційні технології) в Жешівському університеті (ще одному багатолітньому партнерові ЧНУ) та навіть отримав пропозицію залишитися викладати на посаді асистента відповідної кафедри UR.

Отож, в гарячу пору вступної кампанії та подачі вже оригіналів заяв на вступ на перший та другий рівні до нашого університету хочеться на цьому маленькому, але вагомому прикладі, побажати абітурієнтам стати нашими студентами.

Ластівки ж бо літають!

Залишити коментар

*

captcha *