logo



26
Кві
2021

На базі кафедри філософії та культурології відбулася наукова конференція з актуальних питань публічного управління та децентралізації

Нагальні теоретичні й прикладні проблеми децентралізації та розвитку об’єднаних територіальних громад у межах місцевого самоврядування – саме на цьому сфокусували 22 квітня 2021 р. дослідницьку та експертну увагу учасники Міжнародної науково-практичної конференції «Публічне управління і процеси децентралізації в Україні: регіональний аспект».

Захід відбувався на базі кафедри філософії та культурології філологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (за сприяння Національної академії державного управління при Президентові України).

Із привітаннями учасникам та окресленням актуальності обговорюваних проблем й побажанням плідного діалогу виступив перший проректор ЧНУ, доктор історичних наук, член-кореспондент НАПН України, професор Василь Балух.

Серед доповідачів – докторка наук з державного управління, професорка Лілія Гонюкава, докторка соціологічних наук, професорка Марія Пірен, доктор політичних наук, професор Анатолій Круглашов, докторка філософських наук, доцентка, завідувачка кафедри філософії та культурології ЧНУ імені Юрія Федьковича Ольга Рупташ, кандидат історичних наук, доцент Богдан Бернадський.

Крім теоретиків, в експертній бесіді взяли участь і практики, зокрема, голова Рукшинської ОТГ О. Горбатюк, провідний фахівець у галузі практичного функціонування ОТГ Т. Татарчук та ін.

Змістовними й міждисциплінарними також були виступи релігієзнавців Віталія Гунька та Ірини Лазоревич і службовиці обласної держадміністрації Роксолани Ранецької (всі вони – випускники філософсько-теологічного факультету Чернівецького університету).

Модерували конференцію доктор філософських наук, професор Віталій Докаш та кандидат соціологічних наук, доц. Володимир Пержун.

Є підстави сподіватися на переростання цієї конференції у традиційний регулярний науково-практичний захід, який матиме і наукову, і прикладну користь.

 

Залишити коментар

*

captcha *