logo



23
Кві
2021

Студентська наукова конференція

ХТО ДУМАЄ ПРО НАУКУ, ТОЙ ЛЮБИТЬ ЇЇ, А ХТО ЇЇ ЛЮБИТЬ, ТОЙ НІКОЛИ НЕ ПЕРЕСТАЄ ВЧИТИСЯ (Григорій Сковорода). Ось такий влучний вислів відомого українського філософа обʼєднав викладачів та студентів кафедри сучасної української мови на щорічній студентській науковій конференції, що відбулася 21 квітня в онлайн-форматі.
У процесі жвавого наукового діалогу було виголошено низку цікавих доповідей з актуальних мовознавчих проблем та лінгводидактики, представлених на чотирьох секційних засіданнях: „Комунікативно-прагматичні та дискурсивно-жанрові параметри різнорівневих мовних одиниць” (керівники – проф. Світлана Шабат-Савка, доц. Алла Антофійчук), „Лінгвостилістичні аспекти письменницького ідіолекту” (проф. Наталія Руснак, доц. Людмила Томусяк) , „Актуальні питання лексикології, фразеології, лексикографії” (проф. Людмила Ткач, доц. Тетяна Гуцуляк), „Лінгводидактичні засади вивчення української мови” (проф. Олена Кульбабська, доц. Оксана Максим’юк).
Актуальністю та новизною вирізнялися наукові доповіді Олени Склярової, Марії Максимчук, Анастасії Довгої, Еліни Вислободської, Юлії Катеринич, Марії Штефанюк, Марії Гринчук. Їхні роботи було визначено як найкращі.
У рамках роботи студентської наукової конференції було проведено круглий стіл, присвячений 100-річчю з дня народження академіка Олександра Мельничука ‒ відомого українського мовознавця, академіка НАН України, ученого, який зробив вагомий внесок у розвиток синтаксичної науки, пiднiс на новий щабель етимологiчнi дослiдження, утвердив основні аспекти порівняльно-історичних студій в Українi. Про це у своїх виступах відзначили проф. Світлана Шабат-Савка, проф. Людмила Ткач, студенти Анастасія Потаніна та Марія Штефанюк.
Безсумнівно, наукова робота ‒ це важливий складник освітнього процесу, що забезпечує якісну підготовку фахівця, покращує розвиток особистості, її комунікативних здібностей. Тандем керівника та студента засвідчує їхнє спільне прагнення досягнути високої результативності праці в царині наукового пошуку.

Залишити коментар

*

captcha *