logo



22
Кві
2021

Викладачі й аспіранти-релігієзнавці кафедри філософії та культурології беруть в участь в актуальному науково-експертному заході

22 квітня 2021 р. на базі кафедри філософії та культурології відбувається науково-практична Інтернет-конференція “Публічне управління і процеси децентралізації в Україні: регіональний аспект”. Серед виступів – також і доповіді аспірантів кафедри, що спеціалізуються за освітньо-науковою програмою “Релігієзнавство”, – Віталія Гунька й Ірини Лазоревич.
У доповіді Віталія Гунька обмірковано вагу діалогу й координації зусиль місцевої влади та самоврядування і відповідальних релігійних спільнот у популяризації та здійсненні соціально значущих ініціатив, дотичних до прикладної етики. Дослідник проаналізував живий досвід такої співпраці (з посиланням на конкретні проєкти в межах Чернівецької області) та накреслив своє бачення шляхів її оптимізації.
А аспірантка-релігієзнавиця Ірина Лазоревич представила доповідь “Культура, цінності, сталий розвиток і держава: потенціал синергії “, порушивши низку важливих проблем взаємодії громадянського суспільства, мистецьких спільнот і місцевої влади. Ішлося, зокрема, й про потенціал новоствореного “Буковинського культурного фонду”.

Залишити коментар

*

captcha *