logo



20
Лют
2021

Представники учнівської молоді Буковини з ентузіазмом долучається до світоглядно-гуманітарних і соціологічних досліджень

Натхненні філософією, релігієзнавством, соціологією юні буковинські дослідники сьогодні творчо змагалися (онлайн) в межах ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт – 2021 (під егідою Малої академії наук).

Викладачі кафедри філософії та культурології (доктор філософських наук, доцент Олександр Бродецький, кандидат філософських наук, доцент Роман Рошкулець та кандидатка філософських наук Ірина Григорків) були у складі журі, куди також входила кандидатка філософських наук, доцентка Олена Дика (заступниця директора Чернівецької гімназії №2).

Учні представили здебільшого цікаві, небанальні теми, розкриваючи грані своїх дослідницьких напрацювань у межах наукової конференції та постерного захисту.

А перед тим роботи пройшли заочне оцінювання з боку членів журі.

На обласному етапі конкурсу були представлені Путильська гімназія (Валерія Довбуш, Денис Пилипюк, Василь Іліщук, Марина Рейкало, Олександр Бедьо, Альона Поленчук), Чернівецька гімназія №2 (Антоніна Плитчук, Степан Фисюк), Колінковецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів Топорівської ОТГ (Діана Бушуляк).

Декілька робіт стосувалися низки релігієзнавчо-етнологічних тем, присвячених ментальним і світоглядним уявленням та практикам гуцульського субетносу.

Одна з учнівських розвідок осмислювала тенденції філософсько-антропологічного витлумачення чуттєвості.

Також учні здійснили соціологічні дослідження ставлення юнаків до патріотичних почуттів; впливу на підлітків комп’ютерних та азартних ігор.

Ще в одній праці осмислювалося явище соціальних фобій.

Є хороші передумови для якісної участі переможців соціологічної та філософської секцій у ІІІ (тобто загальнодержавному) етапі конкурсу, що відбудеться навесні у столиці.

Вітаємо всіх учасників і дякуємо їм за творчу небайдужість!

Подяка також учителям – науковим керівникам і консультантам юних «академіків»!

Залишити коментар

*

captcha *