logo



26
Лис
2020

День української писемності та мови 2020

Упродовж двох тижнів тривали заходи до Дня української писемності та мови, організовані кафедрою історії та культури української мови.

Розпочалося святкування з участі викладачів та  студентів кафедри у  Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності 9 листопада. Професор Скаб М. С. та доцент Гуцуляк І. Г. цього ж таки дня  в інтерв’ю на телебаченні та радіо поділилися власними міркуваннями про правопис української мови 2019 року.

Наступним кроком була участь студентів факультету у вікторині «Найкращий знавець української мови» (організатор – доц. Гуцуляк І.Г.).

17 листопада відбувся вебінар (організатори – доц. Гуцуляк І.Г., асистенти Івасюта М.І., Стрілець І.В., Криштанович О.В.) за участю понад 70 студентів з різних факультетів університету; у виступах юних дослідників було поєднано різні аспекти проблематики кафедри.Учасники вебінару мали змогу подискутувати над потрібністю та престижністю професії вчителя; простежити за історією розвитку риторики як мистецтва володіння словом; поспостерігати за типовими порушеннями мовних норм на сторінках інформаційних сайтів; повправлятися у пошукові українських відповідників термінів із кібербезпеки.

Два тижні роботи підсумував конкурс «Промовець філфаку – 2020» (організатори – доц. Ковтун А.А., доц. Попович Н.М., асист. Івасюта М.І.), який зібрав 12 конкурсантів та понад 50 учасників. Виступи номінантів супроводжував перегляд кращих позаконкурсних відеопромов студенток третього курсу та прослуховування подкасту з культури мовлення «Ти мені нравишся»

 

.

Залишити коментар

*

captcha *