logo



01
Лют
2024

Настановна конференція з педагогічної практики для студентів 4 курсу спеціальності “Середня освіта (Українська мова та література)”

1 лютого 2024 року на філологічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася настановна конференція з педагогічної практики для студентів 4 курсу денної та заочної форми навчання, що здобувають вищу освіту за програмою першого (бакалаврського) рівня зі спеціальності 014 «Середня освіта (українська мова та література).

Модерувала захід керівник педагогічно практики від факультету – доцент кафедри сучасної української мови Оксана МАКСИМ’ЮК та заступник декана з навчально-методичної роботи Олександр ПОПОВИЧ, а також були присутні керівники практики від випускових кафедр, представники стейкхолдерів. У конференції брала участь керівник практики від ЗВО Валентина БУЗИЛА, яка наголосила, що проходження практики регулює низка положень, звернула увагу студентів на дотримання ними обов’язків студента-практиканта. Керівник педагогічної практики від факультету зазначила, що практика відбувається з урахуванням законодавчо-нормативної бази, законів про вищу та середню освіту, концепцію розвитку педагогічної освіти, де чітко визначений фундаментальний підхід до підготовки вчителя НУШ, а це інтегрованість змісту освіти на основі ключових компетентностей, які формуються під час уроку української мови та літератури, і впровадження інноваційної методики навчання, формування наскрізних умінь, критичного мислення, культура роботи з текстом. Також студенти ознайомилися з програмою, наказом на проходження практики та звітною документацією і термінами її подачі методистам випускових кафедр.

Про місце та роль практики на ОПП «Українська мова та література» (спец. «Середня освіта (Українська мова та література)») повів гарант програми Валентин МАЛЬЦЕВ, відзначивши суттєве розширення практичної підготовки на цій ОПП.

З настановним словом до студентів-практикантів звернулася консультант практичної підготовки студентів ОПП «Українська мова та література», доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки, психології та соціальної роботи  Людмила ТИМЧУК.

Залишити коментар

*

captcha *