logo



18
Лют
2024

На філологічному факультеті відбувся ІІ етап захистів наукових робіт слухачів БМАНУМ

17 лютого відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт слухачів Буковинської Малої академії наук учнівської молоді. На відділенні філології, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства працювали секції української літератури, літературної творчості, теорії і історії мистецтв та арткритики, фольклористики, зарубіжної літератури та української мови.

Робота секції української літератури

Очолював журі декан філологічного факультету ЧНУ імені Юрія Федьковича, професор, доктор філологічних наук Борис Бунчук. До складу секційних комісій увійшли як викладачі філологічного факультету (Алла Антофійчук, Володимир Антофійчук, Павло Івончак, Юлія Ісапчук, Катерина Калинич, Василь Костик, Оксана Максим’юк, Валентин Мальцев, Лариса Маркуляк, Юлія Мельничук, Юлія Попова, Олександр Попович, Альона Тичініна), так і вчителі закладів загальної середньої освіти області, серед яких і випускниця філологічного факультету (ОПП “Українська мова та література”, спец. 014 “Середня освіта(Українська мова та література)”) Марина Ревега.

Секція української мови

Тематика досліджень відзначалась актуальністю та різноманітністю, але здебільшого стосувалась Буковини у її словесному та мистецькому виявах. Крім того, значна частина досліджень пронизані тематикою війни, актуальність та трагічність якої сьогодні неможливо переоцінити. Конкурсанти продемонстрували високий науковий та творчий потенціал, який неодмінно сприятиме гідному виступу на ІІІ загальнонаціональному етапі.

Творчий виступ конкурсанта.
Секція зарубіжної літератури

Залишити коментар

*

captcha *