logo



01
Лис
2023

Учні Заліщицького ЗЗСО відвідали філологічний факультет

31 жовтня в межах партнерської співпраці між ЗЗСО та ЗВО відбулась зустріч-екскурсія учнів спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені Осипа Маковея (м. Заліщики, Тернопільська область) на філологічний факультет Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Відвідини організувала вчителька української мови та літератури школи, випускниця філологічного факультету (ОПП “Українська мова та література” спец. 014 “Середня освіта (українська мова та література)” Тетяна Денис, з одного боку, та викладачі кафедри української літератури, з другого боку.

В межах зустрічі учні мали нагоду поспілкуватися з деканом філологічного факультету доктором філологічних наук, професором Борисом Бунчуком, який зачарував їх не тільки поетичним словом, а й ознайомив зі структурою факультету, зі спеціальностями, які можуть стати для них перспективними. Заступники декана доценти Олександр Попович та Лариса Маркуляк, завідувач кафедри української літератури доцент Валентин Мальцев зацікавили школярів навчально-виховною роботою студентів, а також зорієнтували їх на алгоритми ознайомлення з чинними освітніми програмами при виборі спеціальності з метою вступу до ЗВО.

В невимушеному спілкуванні педагоги поділилися з учнями спогадами про власні студентські роки й той університетський досвід, який допоміг їм стати кваліфікованими та конкурентними  фахівцями в царині філології та педагогіки.

На завершення зустрічі учні мали можливість ознайомитися з архітектурним ансамблем доби історизму на Буковині, взірцем синтезу мистецтв і поєднання європейських досягнень з регіональними традиціями – Резиденцією митрополитів Буковини і Далмації (2011 року внесений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО), будівлі якого після другої світової війни стали базовими приміщеннями Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, зокрема й шостий навчальний корпус – для філологічного факультету.

Залишити коментар

*

captcha *