logo



02
Гру
2023

Як стати письменником/письменницею у жанрі фентезі: алгоритми та лайфхаки

30 листопада 2023 року головно для слухачів загальноуніверситетської вибіркової дисципліни «Література фантастики та фентезі», а також для усіх охочих було організовано культурно-мистецький захід «Як стати письменником/письменницею у жанрі фентезі: алгоритми та лайфхаки», проведений за ініціативи авторки й викладачки курсу, доцентки кафедри зарубіжної літератури та теорії літератури Альони Тичініної, що виступила модераторкою цієї зустрічі.

Своїм письменницьким досвідом поділилася відома українська фентезистка Ольга Мігель. Авторка наразі активно працює у ключових для означеного курсу жанрах фантастики, фентезі містики та горору. Вона є неодноразовою переможницею літературно-мистецьких конкурсів «Брама» та «Коронація слова». Найвідоміші тексти Ольги Мігель – Повість «Грішні пророки» (2015), повість «Кеди та вишиванка, або Лісовий пісняр», роман «Сновида», роман «Код кАРі.ни» (2016), роман «Сірі метелики» (2013), цикл романів «Крук та Чорний метелик», цикл романів «Чародійка з синдромом ненормальності», цикл романів «Мисливці за міськими легендами» та ін.

Студенти спеціальностей Філологія (українська мова та література), Середня освіта (українська мова та література), Соціальне забезпечення, Середня освіта (математика та інформатика), Комп’ютерні науки (ІФТКН), та викладачі кафедри зарубіжної літератури та теорії літератури (доц. Наталія Нікоряк, асист. Катерина Калинич) заздалегідь прочитали роман О. Мігель «Крук та Чорний Метелик. Голос давніх сновидінь», відтак обговорили його за креативним планом «Від рецепції до герменевтики», схарактеризувавши параметри хронотопу (фікційний час і простір), персоносфери, художньої мови, ідіостилью, жанрову специфіку тексту, його інтертекстуальність та інтермедіальність. Затим у діалозі з авторкою читачі окреслили свої «горизонти очікувань», намагаючись декодувати герменевтику задуму роману.

В процесі обговорення Ольга Мігель активно ділилася вже апробованими алгоритмами щодо написання і видання книжок, а також власними лайфхаками, які допоможуть письменникам-початківцям реалізувати свій мистецький проєкт.

Залишити коментар

*

captcha *