logo



05
Вер
2023

Аспірант-філософ – модератор “Дискусійного кола” в межах “Філософської лабораторії”

21 липня і 31 серпня 2023 р. аспірант кафедри філософії та культурології філологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Святослав Рачук учергове модерував засідання клубу “Дискусійне коло”, що регулярно відбуваються на базі Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені М. Івасюка. Цей цикл заходів здійснюється в межах угоди, яка діє між ЧНУ імені Юрія Федьковича та згаданою бібліотекою і регулює заходи із популяризації філософських знань.
21 липня обговорювалася тема “Мемкультура в контексті сучасного мистецтва. філософські рефлексії”, а 31 серпня – “Філософські рефлексії про критерії сучасного мистецтва”. З філософських позицій обмірковувалися впливові явища сучасної масової культури з урахуванням усієї багатозначності їхньої дієвості.
Кафедру філософії та культурології ЧНУ імені Юрія Федьковича представила на засіданнях також доцентка Світлана Балінченко. Діалог виявився корисним та змістовним і засвідчив для багатьох учасників важливість філософської оптики на, здавалося б, усім відомі явища сьогодення.
Підкреслимо, що аспірант-філософ Святослав Рачук провів уже цілу низку засідань “Дискусійного кола” в межах проєкту “Філософська лабораторія”. Ось перелік посилань на сповіщення про аналогічні заходи .

“Фанфік як сучасний літературний жанр: за і проти” 
«У світлі особливостей деколонізації: світовий досвід» 
«Філософія в контексті сучасної бібліотеки та чи цікаво працювати філософу бібліотекарем?». Зустріч в онлайн форматі з експертами Національного агенства із забезпечення якості вищої освіти з акредитації описів освітніх програм.
“Стоїцизм як релаксація сьогодення”
“Рефлексія свободи у філософії екзистенціалізму”
“Переконання, що заважають почати нове життя”
“Постмодернізм як виклик сучасності”
“Соліпсизм та його сучасні інтерпретації”
“Феномен любові в культурно-суспільній ретроспективі”. Клуб “філософська лабораторія”
“Релігія, людина, суспільство та їх роль в сучасному світі”
«Мемкультура в контексті сучасного мистецтва»
«Філософські рефлексії про критерії сучасного мистецтва»

 

Залишити коментар

*

captcha *