logo



21
Лис
2023

Філософський турнір університету – від семестру до семестру

Студенти різних факультетів та інститутів радо долучаються до цього креативного заходу

Уже вшосте… Але цього разу таки точно у Всесвітній день філософії (третій четвер листопада, що припав на 16-те), а не в наближені дати. Так, так: йдеться про Філософський турнір, котрий регулярно, від 2019 року, організовує кафедра філософії та культурології раніше філософсько-теологічного, а нині – філологічного факультетів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, згуртовуючи команди зі студентів різних спеціальностей, які вивчають у відповідному семестрі цю дисципліну.
Нинішній турнір відбувся, як і попередні, жваво, дотепно, вдумливо і з любов’ю. До мудрості і до творчості. З любов’ю до спілкування, яке залишається в духовній пам’яті. А організували це все викладачі, працівники та аспіранти – філософи, які й модерували, і судили, і, звісно, напередодні ретельно проєктували все так, аби всім було цікаво!
До речі, і цього разу, і в попередні рази в організаційних та модераторських активностях турніру беруть участь аспіранти, здобувачі PhD-програми з філософії, що функціонує на кафедрі філософії та культурології (нині серед членів журі працювали аспіранти Святослав Рачук, Мирослава Петращук та Антон Попаденко. Це для них важливий навик – і фаховий, і педагогічний, і з категорії так званих soft skills.
До фіналу ж вийшли три команди факультету іноземних мов та одна комада навчально-наукового інституту фізико-технічних і комп’ютерних наук (вона й перемогла), з чим її і вітаємо! Ось імена переможців: Дарія Савіна, Вікторія Харабара, Катерина Ротар, Артур Цуркан, Олексій Гнідан, Микола Шумейко, Дарія Боровікова. Викладачка команди-переможниці – Світлана Балінченко, вона ж викладачка ще однієї команди – срібної призерки. А викладач двох інших команд, що вийшли до фіналу – Ігор Руснак.
Філософський турнір буде й у весняному семестрі.

Залишити коментар

*

captcha *