logo



06
Лис
2023

Тренінги з академічної доброчесності

З нагоди Міжнародного дня академічної доброчесності з 21 жовтня по 6 листопада 2023 року для студентів та аспірантів філологічного факультету було організовано низку тренінгів. У цих тренінгах взяли участь студенти 1-4 курсів кафедри румунської і класичної філології, які навчаються за такими освітніми програмами: Румунська мова та література (спец. 014 Середня освіта); Румунська мова та література. Зарубіжна література (спец. 014.02 Середня освіта (Мова та зарубіжна література (румунська)). Здебільшого всі заходи відбувались в аудиторіях, що сприяло посиленій та активній комунікації між студентами та лекторами.

Кожен тренінг вирізнявся актуальністю теми та вичерпністю поданої інформації. Отримані знання допоможуть студентам правильно користуватись інформацією для написання робіт, зокрема курсових і дипломних, а також зрозуміти рівень відповідальності, який стосується їхніх текстів.

Під час заходів студенти мали можливість ознайомитися із такими документами: Положення про виявлення та запобігання плагіату у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, Правила академічної доброчесності у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, Етичний кодекс Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Рекомендації МОНУ для ЗВО щодо дотримання принципів академічної доброчесності.

Після завершення тренінгів усі учасники мали можливість отримати електронні варіанти сертифікатів.

Залишити коментар

*

captcha *