logo



31
Жов
2023

Форум науковців та експертів на базі кафедри філософії та культурології

Упродовж тривалого часу кафедра філософії та культурології філологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича стає базою проведення наукових конференцій філософсько-методологічного спрямування.

Ось і цього року така конференція відбулася 27 і 28 жовтня.

Її тема – «Соціально-гуманітарні дискурси сьогодення: світоглядні та ціннісні аспекти». Це дозволило врахувати в тематичних напрямках конференції проблематику всіх спеціальностей, що забезпечує кафедра. А це й філософія, і релігієзнавство, і культурологія, і соціальне забезпечення, і богослов’я.

Крім пленарного та секційних засідань, у межах форуму плідно працювали також і Круглі столи: 1) «Соціальна функціональність релігії в умовах масштабних небезпек»; 2) «Актуальні проблеми соціального забезпечення населення в умовах війни та післявоєнної відбудови України»; 3) «Міждисциплінарний полілог в експертних середовищах»; 4) «Ціннісні засади стійкості українського суспільства». Очевидно, що вектори обговорень, крім теоретичного змісту, мали й актуальний практичний аспект.

Модерувала пленарне засідання завідувачка кафедри філософії та культурології Ольга Рупташ (вона також модерувала і один із Круглих столів), а відповідальним секретарем конференції був кандидат філософських наук Ігор Руснак. Модератори Круглих столів: докторка філософських наук Ірина Горохолінська, кандидати наук, доценти Тетяна Медіна, Олександр Мартиненко.

Учасників привітали перший проректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Василь Балух, декан філологічного факультету Борис Бунчук, директор Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Ігор Балук.

У подіях конференції взяли участь науковці та експерти з різних міст України, за що їм велика подяка і сподівання на подальші фахові та людські контакти. Деякі події відбувалися дистанційно, деякі – авдиторно. Невдовзі буде видано збірку матеріалів конференції.

За посиланням – програма конференції, де можна детально ознайомитися зі складом учасників і тематикою всіх доповідей. https://drive.google.com/file/d/1rMTsVrNQ0U9-PTSm_N9FGYfGaAB8D3io/view

 

Залишити коментар

*

captcha *