logo



30
Жов
2023

День української писемності та мови

У День української писемності та мови кафедра сучасної української мови Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича провела культурно-мистецький захід «ЯКА ПРЕКРАСНА РІДНА МОВА! ВОНА – НЕ СВІТ, А ВСІ СВІТИ!», що об’єднав в одній аудиторії, як зазначила завідувач кафедри сучасної української мови, професор Світлана ШАБАТ-САВКА, тих, хто залюблений у рідне слово, хто плекає, оберігає, популяризує та шанує українську мову, хто вважає її найдорожчим і єдиним скарбом.

До студентів із вітальним словом звернувся декан філологічного факультету, професор Борис БУНЧУК, який відзначив важливість української мови як потужного чинника державотворення, як посутньої ознаки національної ідентичності та самобутності.

В урочистому дійстві взяли участь студенти Юліана ЯКИМЕНКО, Ольга ЩУР, Марта РУССУ, які у своїх мистецьких виступах увиразнили красу рідного слова, його милозвучність та пісенність.

У цей святковий день студенти та викладачі філологічного факультету написали Радіодиктант національної єдності, підтримуючи унікальну традицію єднання українців задля популяризації та підняття престижу української мови, задля усвідомлення її визначальної ролі як дієвого інструмента боротьби з російським окупантом.

У реаліях сьогодення ми, українці ХХІ ст., мусимо дбати про престиж нашої мови, її важливе місце в контексті інших європейських мов, про її розвиток та повноцінне функціювання, про Україну як незалежну та сильну державу.

Залишити коментар

*

captcha *