logo



10
Жов
2023

Літературна екскурсія Чернівцями

На кафедрі румунської та класичної філології відбулась літературна екскурсія Чернівцями. Студентам подобається такий особливий вид занять, адже під час повчальної прогулянки звичними вуличками можна дізнатись про архітектурні скарби міста. На початку екскурсії Драгош Олару, випускник 1978 року, виступив на кафедрі зі вступним словом.

Розпочалась прогулянка біля Чернівецького національного університету імені з Юрія Федьковича, де не оминули новий пам’ятник видатному буковинцю Сидору Воробкевичу. Драгош Олару відкрив таємниці будинків, у яких жили великі румунські особистості. Студенти мали можливість побачити на власні очі будинок, де жила Аглая Дроглі, сестра Міхая Емінеску; місця, де жив, навчався та проводив час Міхай Емінеску; будинок колишнього завідувача кафедри Секстіла Пушкаріу; будинок родини Гурмузакі.

Зокрема присутні прогулялись вулицею, яка була названа ще за життя першого завідувача кафедри румунської мови та літератури Іона Георге Сбієри, а також почули історії про постать румунського композитора Чіпріана Порумбеску.

Студенти разом із викладачами кафедри почули чимало цікавої та нової інформації про архітектуру Чернівців. Третьокурсники вже наступного року під час проходження педагогічної практики зможуть використати отримані знання в школах на уроках літератури рідного краю.

На кафедрі румунської та класичної філології відбувається чимало заходів, які допомагають студентам отримати новий та цінний досвід від випускників різних років, що свідчить про постійну і плідну співпрацю.


Залишити коментар

*

captcha *