logo



04
Жов
2023

Відзначення 148 річниці з дня заснування кафедри

Початок нового 2023-2024 навчального року ознаменувався 148 річницею для кафедри румунської та класичної філології, яка розпочала своє функціонування з першого дня заснування Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. З цієї нагоди відбулась перша зустріч теперішніх студентів із випускниками кафедри.

У заході взяли участь: Ірина-Лоредана Стенкулеску – генеральний консул Румунії в Чернівцях; Фелічія Тома – журналістка газети «Zorile Bucovinei»; Василь Бику – голова Обласного товариства румунської культури імені Міхая Емінеску, поет; Микола Шапка – головний редактор газети «Новий день»; Кароліна Житар – журналістка на Українському Радіо; Марія Тоаке – публіцистка, есеїстка, президент товариства «Doamnele Române»; Дойна Божеску – журналістка, поетеса; Василій Карлащук – журналіст румунської редакції Головної редакції програм іноземними мовами Українського Радіо; Драгош Олару – архівіст, гід; Тудор Андрієш – журналіст, перекладач; Мар’яна Струц – журналістка, редакторка; Віталій Зигря – голова ГО Чернівецької обласної ліги румунської молоді «Junimea», журналіст.

Зі вступного слова розпочала захід завідувачка кафедри румунської та класичної філології Крістінія Паладян. Вона розповіла про історію кафедри, що існує та існувала упродовж чотирьох періодів: австрійського, румунського, радянського та українського. Крістінія Паладян розповіла про багату історію кафедри, яка упродовж років невпинно розвивається, вдосконалюється і найважливіше – продовжує готувати висококваліфікованих спеціалістів, які працюють у найрізноманітніших сферах. Наступною виступила Ірина-Лоредана Стенкулеску, генеральний консул Румунії в Чернівцях, яка привітала всіх присутніх та вручила відзнаку Крістінії Паладян. Кароліна Житар привітала зі святом студентів та викладачів кафедри, подарувала диски зі своїми музичними творами та виконала пісню.

У такий сонячний день гості поділились зі студентами теплими спогадами про насичені університетські будні. Кожен гість розповів свою історію, яка пов’язує його та його родину з кафедрою румунської та класичної філології. Студенти із сяючими очима та невимовною гордістю слухали та надихались розповіддю завідувачки кафедри та гостей. Зокрема, на заході була ще одна особлива гостя – Моніка Гюрко, відома румунська тележурналістка, яка висловила подяку за чудово проведений захід.

Така приємна зустріч ще раз підтвердила, що кафедра румунської та класичної філології не забуває своїх випускників і підтримує з ними постійний зв’язок, а також приділяє особливу увагу вихованню підростаючого покоління!


Залишити коментар

*

captcha *