logo



22
Вер
2023

Здобувачі освіти за ОП “Соціальне забезпечення” відвідали пенсійний фонд

7 вересня між Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича та Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області було підписано Меморандум про співпрацю. Його метою є поглиблення співпраці й об’єднання зусиль у процесі реалізації публічної політики в сфері освіти і науки, зокрема, в межах функціонування освітньо-професійної програми «Соціальне забезпечення» спеціальності 232 «Соціальне забезпечення» здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти та вдосконалення їх професійної підготовки і можливостей працевлаштування. Заплановане тісне співробітництво за найважливішими напрямами: моніторинг та періодичний перегляд освітньої програми «Соціальне забезпечення»; організація та проведення практик здобувачів вищої освіти, які дозволяють здобути компетентності, необхідні для подальшої професійної діяльності; співпраця під час атестації здобувачів; забезпечення прав, інтересів та потреб здобувачів і випускників у працевлаштуванні; співпраця в організації та реалізації освітнього процесу за освітньою програмою «Соціальне забезпечення», а також набуття здобувачами вищої освіти соціальних навичок (soft skills).

Першим заходом у межах запланованого співробітництва був візит студентів та викладачів до Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, який відбувся 21 вересня. Здобувачі дізналися про структуру та функції установи, основні кваліфікаційні вимоги до фахівців, а також про якості, необхідні для роботи в Пенсійному фонді.

Начальник управління по роботі з персоналом Світлана Євгенівна Кружкіна звернула увагу присутніх здобувачів освіти на можливість офіційного працевлаштування без проходження обов’язкового конкурсу, що пояснюється умовами воєнного стану. Була акцентована увага на наявності актуальних вакансій, в тому числі у зв’язку з реформуванням системи соціального страхування.

Досить цікавою була наступна екскурсія у стінах Головного управління Пенсійного фонду, яка розширила уявлення здобувачів про особливості роботи фахівців та познайомила з історією закладу, яка налічує більше 30 років. Музей Пенсійного фонду містить цікаві експонати – особові справи, зразки обчислювальної техніки минулого сторіччя і навіть арифмометр.

Сподіваємось, що зацікавленість здобувачів до цього місця працевлаштування зростатиме разом зі збільшенням кількості заходів, запланованих у межах реалізації Меморандуму про співпрацю.  

Залишити коментар

*

captcha *