logo



17
Лип
2023

Студенти кафедри журналістики взяли участь у літній школі в Польщі на тему президентської риторики

З 4 по 10 червня у Познані та Колобжезі відбулася літня школа на тему «Президентська риторика в Україні – лідерство, канали, авдиторія», де взяли участь представники університетів Києва, Львова, Житомира, Миколаєва, Харкова та Чернівців. Зокрема, школу відвідали 5 студенток кафедри журналістики Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича під керівництвом викладачки Лілії Шутяк.

Відкриття літньої школи відбулося на базі Університету Адама Міцкевича (УАМ) у Познані. Учасників вітали декан факультету політології та журналістики Анджей Стельмах, керівник Центру підтримки міжнародного співробітництва АМУ Йоанна Барщ, координатор літньої школи «Міжособистісне спілкування, співпраця, командоутворення» Кшиштоф Хайдер та координатор літньої школи Бартош Гордецький.

Програма була насичена цікавими лекціями, до прикладу, про історію української президентської фотографії. Тут розповідали про тонкощі візуальної риторики, жестову мову та зйомку Володимира Зеленського під час війни. Крім того, відбулася лекція про фейки, де учасникам показували, як розрізняти діпфейки, а також, як користуватися платформами щодо перевірки текстової та візуальної інформації – archive.org, TinEye Reverse Image Search, EU vs disinformation. У межах лекцій студенти вчилися відрізняти місінформацію, дезінформацію та малінформацію.

З-поміж іншого, учасникам розповідали про історію УАМ та його факультети. Екскурсію університетом проводив координатор літньої школи Бартош Гордецький.

У Колобжезі студенти познайомилися з учасниками інших регіонів за допомогою спеціальної гри, а також продовжили слухати цикл лекцій про президентську риторику. Зокрема, про новорічні послання президента в Польщі, риторичний аналіз телевізійних послань, американські теорії риторики та аналіз комунікації і повідомлень Володимира Зеленського. Зокрема, студенти зі Львівського національного університету імені Івана Франка підготували дослідження комунікації президента України під час війни, а також риторику та вплив на медіасередовище його дружини та культурних діячів. Під час перебування на балтійському узбережжі студенти ЧНУ відвідували екскурсії та обмінювалися досвідом. Наприкінці літньої школи всі учасники отримали сертифікати.

Олена Суліковська,
студентка IV курсу спеціальності «Журналістика

Залишити коментар

*

captcha *