logo



15
Чер
2023

Кафедра журналістики затвердила оновлену освітню програму

Кафедра оновила освітню програму «Журналістика та кросмедійність» у зв’язку з прийняттям в Україні стандарту підготовки журналістів за другим освітнім рівнем «магістр». Днями Вчена рада ЧНУ ім. Ю. Федьковича затвердила програму. Передувало цьому її обговорення в середовищі студентів, які зараз за нею навчаються, та випускників попередніх років. Також до її обговорення долучилися стейкхолдери. В ОП були внесені нові освітні компоненти, загальні та спеціальні, нові програмні результати навчання з предметами, які їх забезпечують.  Задля формування студентами індивідуальної освітньої траєкторії було вирішено запровадити в ОП можливість вибору не лише кафедральних, а й університетських освітніх компонентів.

«Журналістика в умовах війни» – такий курс як вибірковий запропоновано після обговорення ОП зі студентами, адже, з огляду на воєнний стан у державі та потребу ЗМІ працювати з відповідним контентом (акредитація на передову, медіабезпека, робота з чутливими темами тощо) такі знання для них є актуальними.

У зв’язку з прийняттям в Україні Закону «Про медіа» роботодавцями було запропоновано, аби студентам викладався курс «Актуальні питання медіаправа» та випускники приходили в редакції обізнаними з новими правовими нормами, які регулюють сферу медіа.

Кафедра також звернула увагу на те, що в останні роки як творчі проекти випускники нерідко обирали створення подкастів (у 2022-2023 н. р. теж були захищені такі бакалаврські роботи), тож за побажанням випускників в ОП вирішено було внести курс «Авторський подкастинг».

Щодо кваліфікаційної роботи, то студенти на магістратурі зможуть обирати – виконувати дослідницьку наукову роботу, чи створювати практичний проєкт.

За оновленою ОП кафедра почне працювати з вересня 2023 р.

Залишити коментар

*

captcha *