logo



24
Чер
2023

Міжнародний колоквіум “Мовні та культурні інтерференції в Чернівцях та у світі”

24 червня кафедра румунської та класичної філології, Центр порівняльної румунської філології імені Григорія Бостана Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича разом з Лекторатом румунської мови Сучавського університету “Штефана чел Маре” у складі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича організували Міжнародний колоквіум “Мовні та культурні інтерференції в Чернівцях та у світі”, який об’єднав науковців з університетів Сучави, Києва, Хмельницького, Ізмаїлу та Чернівців. 

До заходу долучився професор, проректор з питань позиціонування університету, міжнародних відносин та європейського розвитку Сучавського університету “Штефана чел Маре” Штефан Пурічі, який підкреслив, що Чернівецький регіон — це приклад толерантного співіснування представників різних етносів, а міжкультурний діалог сприяє повазі серед інших культур.

Заступник декана філологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лариса Маркуляк привітала з подією та зауважила, що у сучасному суспільстві, культурна та лінгвістична цілісність перетворюється з винятку на норму.

Академічна співпраця була оцінена Флоріном Станом, головним спеціалістом відділу консульських зв’язків, який зазначив: “Міжнародний колоквіум “Мовні та культурні інтерференції в Чернівцях та у світі” залучає два університети-партнери в Чернівцях та в Сучаві до продовження сприятливої співпраці міжкультурного діалогу, який відкривається сьогодні та є таким важливим для світу.

Необхідно цінувати зусилля керівників спільного лекторату румунської мови в Чернівцях (заснованого у 2014 р.), який вдається просувати у співпраці з кафедрою румунської та класичної філології та Центром порівняльної румунської філології «Григорія Бостана» у престижному університеті, де приймають нас — спеціалістів із різних галузей знань, особливо мовознавства, літературознавства та фольклору.

Генеральне консульство Румунії в Чернівцях цінує постійну наукову співпрацю, загальну зацікавленість учасників протягом багатьох років до видання матеріалів симпозіуму, які стосуються багатомовності та міжкультурності.

Для мене особлива честь, що від імені консульства Румунії в Чернівцях, генерального консула Ірини-Лоредани Стенкулеску, можу побажати науковцям успіху в подальших дебатах і в майбутніх дослідженнях”.


Залишити коментар

*

captcha *