logo



01
Чер
2023

Інтернаціоналізація освітньо-наукової програми “Філософія” триває.

Аспірантка кафедри філософії та культурології філологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Мирослава Петращук, котра навчається на освітньо-науковій програмі “Філософія”, 22-26 травня взяла участь у “Літній школі демократії: Україна на шляху до Європи” (“Arqus Summer School on Democracy: Ukraine on the Road to Europe”), виступивши з доповіддю на тему “Національна ідентичність: виклик чи запорука демократії?” (“National Identity: challenge or guarantee of democracy?”).
Українці нині, зокрема, й представники наукових спільнот, не можуть бути осторонь політичних, громадянських процесів. Окрім з’ясування кореляції між демократією та національною ідентичністю, особливої уваги в доповіді було надано такій ключовій компоненті національної ідентичності, як колективна пам’ять, на яку так часто і так деструктивно (як і на національну ідентичність українців загалом) намагалися й намагаються впливати імперські сили, передусім споконвічний наш ворог – Московщина.
Учасниками “Літньої школи демократії” були представники і різних країн, так і різних спеціальностей, що привнесло розмаїття та міждисциплінарність в обговорення та дискусії щодо актуальних політичних, соціальних, економічних, філософських проблем.
Школу організовано Вроцлавським університетом спільно з Бюро Європарламенту в цьому польському місті. Серед організаторів також – Польське національне агентство з питань академічного обміну. Мирослава – одна з трьох здобувачів освіти, що представляли на цій представницькій науковій події Чернівецький університет.
Працювали з учасниками школи досвідчені науковці з Польщі, Ірландії, України.

Залишити коментар

*

captcha *