logo



21
Кві
2023

Волонтерська практика здобувачів спеціальості “Соціальне забезпечення”

Відповідно до ОПП «Соціальне забезпечення» 232, студенти 1 курсу проходять волонтерську (безвідривну) практику в рамках курсу «Недержавний сектор в соціальній сфері» (кер. доц. Гнатчук О.С.). Мета волонтерської практики сформувати у студентів первинне уявлення про специфіку волонтерської діяльності яка проводиться фізичними особами – волонтерами, які можуть входити до волонтерських організацій (об’єднань) – громадських чи релігійних організацій, що діють відповідно до їх статутів (положень).

Студенти спеціальності «соціальне забезпечення»  мають можливість ознайомитись з сучасним станом, змістом, формами й методами волонтерської діяльності різнопрофільних соціальних служб (установ, організацій), безпосередньо взяти участь у ній.

Зокрема, студенти вже відвідали такі організації, як «Червоний Хрест», «Remar SOS», Молодіжний парламент при Чернівецькій міській раді (було укладено Меморандум). Багатоаспектність видів професійної волонтерської діяльності викликала зацікавленість у студентів 1 курсу, спеціальності «соціальне забезпечення» та впливатиме у процесі навчання на формування професійних вмінь та особистісних якостей майбутнього спеціаліста в процесі вивчення системи організації соціальної роботи в закладах соціального спрямування.

 

 

Залишити коментар

*

captcha *