logo



21
Бер
2023

Всесвітній день поезії

Поезія має важливе значення у духовному збагаченні людини. Вона покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття і об’єднувати людство.
Саме тому 1999 року ухвалою 30-ої сесії ЮНЕСКО встановлено Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку 21 березня.
З нагоди Всесвітнього дня поезії на кафедрі румунської та класичної філології відбулася прем’єра документального фільму «Емінеску та Чернівці». У заході взяли участь голова Товариства румунської культури та літератури Буковини, поет Бику Василь, голова Товариства «Голгофа» Рауц Василь та Гросу Михайло – режисер і продюсер фільму. Це перший документальний фільм, який розповідає про навчання Міхая Емінеску , його перебування у Чернівцях упродовж 1858-1885 років.
Студенти ІІ та ІІІ курсу: Бружа Філотея, Томюк Христина, Щербанюк Кетелин та Олару Віолетa виразно й проникливо декламували вірші відомого поета. А молодий і талановитий Косташ Констянтин заграв на румунському музичному інструменті «nai» наповнюючи серця усіх присутніх безмежною любов’ю і гарним настроєм!

Залишити коментар

*

captcha *