logo



07
Лис
2022

СТОЇЦИЗМ: АЖ НІЯК НЕ ЛИШЕ «АРХІВ» ФІЛОСОФСЬКОЇ ДУМКИ

Цікавий захід, присвячений неперебутній життєвій (зокрема, й духовно-релаксаційній) функції стоїцизму відбувся 3 листопада 2022 р. на базі Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка.

Зініціював та змодерував зустріч Святослав Рачук – аспірант освітньо-наукової програми «Філософія» кафедри філософії та культурології філологічного факультету імені Юрія Федьковича (і водночас – працівник цієї бібліотеки).

Просвітницький і полемічний дух події, її відкритість для представників різних сфер діяльності продовжили традиції «Філософської лабораторії» – результату плідної співпраці згаданих кафедри та бібліотеки (кураторка проєкту від кафедри – доцентка Світлана Балінченко).

У співдуманні про стоїчну мудрість і її помічну силу в теперішніх суперважких для українців умовах згуртувалися викладачі, студенти різних фахів, працівники й відвідувачі бібліотеки.

Серед активних спікерів та диспутантів були і студент-математик Євген Ткач, і кандидат філософських наук, доцент Роман Рошкулець, й інші учасники (гуманітарних та природничо-технічних профілів).

Тема внутрішньої міри, небайдужої до пошуку узгодженості життя з Логосом, набула нових граней нагальності, заломлюючись крізь призму пограничного досвіду, який усі ми нині переживаємо.

(Світлини – із сайту Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки імені Михайла Івасюка).

Залишити коментар

*

captcha *