logo



09
Вер
2022

Вітаємо з перемогою!

Стипендіаткою програми Завтра.UA (Фонд Віктора Пінчука) стала Яна Мельник –  студентка четвертого курсу філологічного факультету ЧНУ імені Юрія Федьковича. Програма «Завтра.UA» функціонує з метою підтримки талановитої молоді та вдосконалює наукові здібності студентів із закладів вищої освіти по всій Україні. Конкурс проходив у три тури, переможцями стали 93 студент(к)и, які представляють 43 ЗВО України. 

Яна розповіла про свої враження від конкурсу:

Для участі у конкурсі працювали з моєю науковою керівницею Вардеванян Світланою Іванівною над статтею, яка співзвучна із темою нашої дослідницької роботи “Бінарна опозиція “Свій-Чужий” у прозі Марії Матіос (за збіркою “Нація”)”. У збірці “Нація” Марія Матіос вдається до відтворення ідентичнісних проблем українців крізь призму історичних фактів, символічних образів, архаїчних традицій народу. Проаналізувавши цю першу прозову книгу письменниці з огляду на дихотомію “Свій-Чужий”, ми отримали можливість дослідити художнє трактування причин згаданих націєтворчих проблем, які важливі для осмислення в теперішній час.

Останній етап конкурсу у зв’язку із повномасштабною війною відбувся в онлайн-форматі, де кожен учасник міг проявити свої лідерські, творчі та комунікаційні здібності. Спільно зі студентами інших регіонів України розробили проєкт “Відбудова України-2025”: кожен працював над своєю ідеєю (її представленням, захистом та позиціонуванням), яка буде важливою для реалізації у період відбудови.
 
 Участь у цій програмі стала для мене неоціненним студентським досвідом, оскільки я розширила свій науковий світогляд та покращила вміння комунікувати в наукових студентських колах. А перемога у стипендіальній програмі «Завтра.UA» мотивує здійснювати нові відкриття!

З 1 курсу студентського життя Яна веде активну громадську діяльність у Чернівцях, бере участь у різних грантових та молодіжних проєктах, є волонтеркою.

Вітаємо нашу Яну з перемогою – вперед і вгору!


Залишити коментар

*

captcha *